Crvena haljina je sama po sebi dovoljna i ne treba je opterećivati suvišnim detaljima i nepotrebnim nakitom. Ukoliko je to moguće, izbegnite nakit u boji haljine, pogotovo ako se odlučite i za crveni ruž. Uklapanje boja po svaku cenu možda izgleda kao siguran, ali je daleko od pravog izbora. Ima li uopšte pravila i kakav nakit nositi uz crvenu haljinu? Evo nekih predloga.

Narukvice

Casual ili svečana varijanta – nije važno, uz crvenu haljinu je uvek dobro nositi narukvicu. Efektna metalna, kožna ili šljašteća narukvica gotovo da ne može pogrešno da se iskombinuje. A u tome će se složiti i stilisti koji redovno uz crvene toalete na crvenom tepihu kao najupečatljiviji ukras poznatim damama oko ruke stavljaju narukvicu. Uz odgovarajuću narukvicu, neće vam trebati ogrlica, a minđuše treba svesti na što suptilniju formu.

Minđuše

Ukoliko odlučite da svoju kosu zabacite unazad ili je podignete u punđu, onda odmah budite spremni da krenete u potragu za malim minđušama. Ovakve minđuše zaokružuju čitav damski, klasičan izgled, a opet dozvoljavaju da usne budu obojene u nijansu haljine. Za tek nešto upadljiviji sjaj možete se odlučiti za minđuše kod kojih cirkon nije pripijen za samu školjku već pada ispod nje. Ne zaboravite da je uz crvenu haljinu nakit tu da zaokruži priču, a ne da otvori nova pitanja. 

Ogrlice

Dodavanje ogrlice crvenoj haljini može biti prilično rizično, zbog toga se kao za najsigurnim izborom poseže za klasičnim zlatnim lancem. Crvena i zlatna se prilično dobro slažu tako da je njihov spoj simpatičan način da se razbije monotonija jednobojne haljine. Na ovaj korak se možete odvažiti posebno ako je haljina zatvorena i potpuno pripijena uz vrat, te zahteva po koji detalj kako ne bi delovala obično. Lanac u boji starog zlata u izvesnoj meri može u izgled uneti dozu 'svakodnevnog' te za glamurozniji izgled treba birati masivnije lance sa izrazito žutim sjajem.